Om Marie

Jag är i grund och botten en bonnatös från västgötaslätten. Nu bor jag i Billdal (strax utanför Göteborg) tillsammans med min make och fyra barn (två ”egna” och två bonusbarn). Innan jag utbildade mig till personlig tränare arbetade jag som jurist i åtta år; såväl i privat verksamhet på advokatbyrå som i statlig verksamhet på ett affärsverk. Nu arbetar jag dock fullt ut och enbart med verksamheten i Träningsguiden.

Jag har inte alltid varit en tränande och fysiskt aktiv person eller för den delen heller identifierats av omvärlden som en sådan. Detta trots att jag är uppvuxen med tränande och aktiva föräldrar samt har en syster som utövat idrott på elitnivå. Min identitet var istället ”pluggisen” med de goda betygen och de charmiga skrattgroparna. Genom hela uppväxten led jag av att alltid känna mig klumpig och tung. Under juriststudierna tillkom även rökning och ett överdrivet sockerintag. Därutöver fastnade ett antal extra kilon efter graviditeterna. Någonstans där började jag på allvar fundera över min hälsostatus och hittade rörelse, först i form av raska promenader eller några minuters arbete på gymets crosstrainer. Under en av mina promenader överraskade jag mig själv med att börja småspringa i några hundra meter. Och det var ju skönt! Och jag kunde fortfarande andas efteråt. Lycka. I samband med detta kontaktade jag även en personlig tränare som har hjälpt mig bygga en stark kropp inifrån och ut genom strukturerad, periodiserad och genomtänkt styrketräning. Nu springer jag distanser längre än maraton.

Min egen träning
Min egen träning består av tre delar; löpning, styrketräning och rörlighetsträning. Löpning tränar jag strukturerat och och mycket. Det är grunden och tryggheten i min träning. Förra året sprang jag ca 250 mil och deltog i flera ultramaratonevent (distanser över maraton). I år kommer milen bli fler; just nu uppskattar jag löpningen mer än någonsin tidigare. Målet i detta nu är att vårda nämnda känsla för en livslång kärleksrelation.

Styrketräning är min träningspassion. Jag älskar att träna tungt och fokuserat. Att känna blodet pulsera i kroppen. Att ge allt helt enkelt. Min styrketräning planeras främst av och utförs ofta tillsammans med min personliga tränare. I år vill jag framförallt träna upp min explosivitet.

Rörlighetsträning. Det här är kärlek. Jag tränar det för att hålla mig skadefri, stark och smidig eller för att belöna kroppen, återhämta mig, varva ned eller alternera den traditionella styrketräningen. Träningen består av yoga i olika former. Jag är också utbildad bodybalanceinstruktör. När det gäller rörlighet sätter jag inga konkreta mål utan ”låter det bara hända” och vara en helt kravlös träning för kropp och själ.