Köpenhamn maraton – resan dit

Aldrig någonsin har jag varit bättre tränad inför ett lopp. Inte en sjukdag eller missat träningspass på hela året. Träningspassen har kanske inte genomförts under optimala förutsättningar varje gång (eller ens någon gång) men likväl har jag genomfört planerade pass. Och jag har tränat sådana fantastiska pass. Kenth har väglett mig i val av kvalitativa pass. Och jag har utvecklats så mycket i detta samarbete. Jag är så van att vägleda andra i deras träning. Van att känna in andras nivå och förmåga. Men när det gäller mig själv är det helt annorlunda. I det här fallet är själv inte bäste dräng. Hursomhelst. Kenth har på ett helt fantastiskt sätt pejlat av min förmåga och bidragit till att göra min resa fram till maran så rolig och utmanande.

Jag har ju inte bara tränat löpning. Jag har ju även tränat styrka och rörlighet. Och detta med Stina. Mer kompetent fyscoach än henne känner jag inte till. Hon är fantastisk på att adressera och stärka upp svagheter i alla människokroppar. Under alla mil. Under all tuff träning jag har genomfört det här året har jag inte oroat mig för eller känt av annat än fysisk trötthet från kroppen. Har aldrig tidigare varit starkare, rörligare eller mer ”genomtränad” än nu.

Så, med denna känsla mötte jag upp syster Tessan på Göteborgs centralstation i lördags. Så många löparäventyr vi delat Tessan och jag. Känslan av att få dela ytterligare ett gjorde mig bara så lycklig. Med en upprymd och förväntansfull känsla satte vi oss på tåget och rullade iväg mot Köpenhamn och den stundande maran.

Väl där inleddes vistelsen med sightseeing i promenadskorna. Med stopp på Joe&the Juice och såklart på expot för att hämta ut nummerlappen. Vi traskade och traskade. Till slut hoppade vi faktiskt in i en taxi för att hinna med lite avkoppling på hotellet innan middagen. Allt detta toppade sedan med uppladdningsmiddag som bestod av kycklingsoppa till förrätt och en risotto till huvudrätt. Supergott och det landade alldeles perfekt i kroppen. Efterrätten intogs därefter i hotellsängen. Syrran hade såklart fixat mina favoritgodisar (kanelmandlar, salta nötter och saltlakrits) i små egensydda påsar. Hur bortskämd får en vara egentligen. Sammanfattningsvis en helt perfekt dag!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>