Föregående veckas träning

img_1941.jpgSätter punkt för en bra träningsvecka. Har faktiskt hunnit med ett intervallpass, ett långpass, ett yogapass och ett styrkepass. Just the way I like it. Lägg därtill att innehållet i de respektive passen dels såg tufft ut på pappret, dels genomfördes enligt plan i praktiken – and its a wrap.

Intervallpasset: 5 x 8 min i sub 4.10 min/km.

 

35 km i 5.25 min/km.

 

Styrkepass med fokus på att stärka upp utsatta löparmuskler (bl.a. enbenspress i trapbar). Och så lite explosivitet iblandat däri (bl.a. medicinbollskast).

Yogapass med fokus på höftöppnare.

Nu blickar jag framåt mot en ny vecka med roliga och utmanande pass. Veckans värsting inträffar utan tvekan på onsdag i form av en snabbdistans. Snabbdistans är i särklass det absolut jobbigaste passet enligt mig. Nu snackar vi om att ligga snäppet ovan tröskel och framförallt – ovan mjölksyratröskeln – i ansträngning. Enda positiva är att de här passen är över rätt fort eftersom det är en fysisk omöjlighet att hålla i den här ansträngningsnivån särskilt länge. Därutöver blir det också yoga och styrka på onsdag och torsdag. Under helgen blir det självfallet något längre pass i löparskorna.

Full fart mit Köpenhamn maraton.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>