Kungsbackaloppet etc.

Den här helgen skulle jag springa final i min tröskelträningstrappa som jag bedrivit under våren. Första veckan sprang jag 30 minuter i den obekväma zonen. Veckan därefter i 40 min. Sedan 50 min. Osv. Ja, ni förstår tio minutersprincipen. Den här veckan var det dags för att sätta punkt för utmaningen genom att försöka befinna mig i 90 minuter på tröskeln. Lägligt nog anordnades det ett halvmaraton i Kungsbacka på lördagen vilket kändes som ett perfekt sätt att genomföra det här passet genom på. Även maken skulle springa långpass och hängde på.

Och vilken härlig dag det blev. Först långfrukost med tidningsläsning och oskäligt många koppar kaffe. Sedan trädgårdsarbete i strålande solsken i ett par timmar. Snabb fika&mer kaffe och iväg till Kungsbacka för att springa loppet. 15 minuter innan starten parkerade vi bilen. Ett snabbt toabesök och jogg genom köpcentret där starten gick och vips var vi ute på banan. Smidigt värre. Första kilometern var som vanligt min långsammaste på hela loppet. Men oj vad det kändes det segt. Motvind och lätt uppförslöpning. Benen var tunga och högst ospänstiga. Men så hände något efter ca åtta kilometer. Jag började få flow och en skön känsla i löpningen. ”Motvinden” låg i ryggen och det sluttade nu lätt nerför. Kommer ihåg att jag tänkte: det här är ju inte jobbigt överhuvudtaget. Här kan jag rulla på länge”. Såklart ändrades den tanken när vi vände ”upp” på andra varvet. Men då hade jag helt annan kraft att hantera såväl uppförslut som motvind. Med undantag för en dipp vid 18 och 19 kilometerspasseringarna hade jag en fortsatt go känsla hela vägen in i mål. 1.37.12. Det är jag helt klart nöjd med.

Maken sprang på bra och gled in under 1.45. Så bra jobbat. Och även han hade en bra känsla under stora delar av loppet.

Dagen fortsatte sedan i samma härliga anda; efter duschen tog vi nämligen cyklarna till kvartetskrogen och festade loss på en rejäl brakmiddag och härligt bubblig champagne. En bättre dag helt enkelt.

1 Comment

  1. Grymt bra! Stort grattis!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>