Veckan som gick

Jösses. Veckan efter semester. Ni vet en sådan vecka där dels de ordinarie arbetsuppgifterna, dels sådana en inte gjort under den lediga veckan ska utföras. Lägg därtill arrangemang av födelsedagsdisco, välkomnande av två kattungar i huset och större prov för storbarnen. Och vi har en vecka där en inte behöver oroa sig för att vara sysslolös på något sätt.

Två arbetsdagar har jag i princip uteslutande spenderat utomhus i veckan. Väldigt rolig träning. Men tyvärr var jag lite väl optimistisk vad gäller vårvädret. Jag kan säga att kroppen knappt tinat upp ännu; hade till och med frossa igårkväll. Några skålar rykande het linssoppa med chili och gurkmeja, en morgondrink med bl.a. grönkål, rödbeta och ingefära, ett hett bad samt någon timme kvalitativ vila (alltså vila i horisontalläge) gjorde susen. Det känns iallafall bättre idag. Så bra att jag kunde dansa loss rejält på Isaks klassdisco ikväll. Perfekt uppvärmning inför morgondagens långpass. Det blir en del luffs och en del kvalitet. Iallafall är planen så.

I övrigt har jag under veckan sprungit en tröskel; 80 minuter hårt jobb i löparskorna. Det får en vara nöjd med. (Tröskelfarten i den träningen jag bedriver just nu är tänkt tävlingsfart på maraton.) Några korta intervaller har jag också hunnit med. Liksom styrka och stretch med Stina; mitt prehab- och rehabpass som är nödvändig förutsättning för att kunna belasta kroppen på det sätt jag gör. Den här veckan fick jag dessutom efterlängtat sällskap av syrran.

 

Njut av helgen nu vänner! Det ska jag göra i form av mys med man, barn och katter; 50årsfest, långpass, klienter, yoga, härliga frukostar och bokläsning. 
  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>