Födelsedagsreflektioner


img_0737.jpeg

Alla ovan bilder från de två senaste dagarnas jobb och egen träning.

Imorgon fyller jag 38 år. Trettioåtta år! En mycket bra ålder om jag får säga det själv. Eller ålder och ålder: jag är i en skön livsfas just nu.  Åldersnojan lyser dock med sin frånvaro. Jag tänker och känner såhär om min tid i livet just nu.

Jag har gjort ett karriärskifte av större mått. Från jurist till personlig tränare och coach. (Min största tillgång i mitt yrke är att jag är en bra rådgivare. Något jag haft stor nytta av i båda karriärerna.)

Jag har gift mig. Skilt mig. Och gift mig igen. (Har landat tryggt. Och rätt.)

Jag jobbar aktivt med att vara hälsosam. Det är en svår grej. Hälsa är ju som bekant mer än träning och bra kost. Just kost och träning är mina paradgrenar. Däremot måste jag jobba hårt när det kommer till sömn, nedvarvning och ”närvaro”.

Jag är i mitt livs bästa form vad gäller löpning, styrka och rörlighet. (Bästa grejen att börja träna sent i livet. Inga ”gamla” referenser som spökar.)

Barnen är mellan 9-13 år nu och klarar sig utan min inblandning emellanåt. Och vi gör nu en massa saker tillsammans som familj. Sådant en längtar efter som förälder. Vi har bl.a.  inplanerat båtluff i Grekland, roadtrip i USA och en långresa till en paradisö. Sådan en vill göra när barnen också kan njuta av det. Bara en sådan sak att vi planerar resorna tillsammans. Vart vi ska åka. Vad vi ska göra. Vilka restauranger vi ska gå på. Osv. Nästan overkligt efter ett decennium av småbarnsliv. En annan grej jag älskar i denna nya ”tweenifas” är alla roliga sällskapsspel vi kan spela. Alla fattar reglerna. Ingen kraschar spelplanen. Eller slåss. Wow  alltså. Vilken grej!

Jag tycker att (nästan) allt är roligt; jobbet, vardagen, fritiden, träningen. Jag har en underbar storfamilj med systrar, syskombarn etc. Och vänner jag älskar. Vad mer kan en begära!

Att tillvaron emellanåt känns tung och orättvis. Eller att saker inte alltid faller ut såsom en tänkt sig. Ja, det ingår ju i det som är livet. En del i att vara hälsosam, stark och uthållig. Och med livsval som känns rätt i maggropen och hjärteroten, handlar ju just om att skaffa sig ett stabilt åkdon i bergodalbanan livet. Eller hur!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>