Torsdagspasset

Torsdagar är en av mina viktigaste träningsdagar. Typiskt sett börjar jag med ett distanspass om ca 8 kilometer som uppvärmning inför ett styrkepass med Stina. De här styrkepassen är alltid fokuserade på sådant som jag har svårt att få kvalitet i själv; framförallt sådant jag tycker är riktigt jobbigt (eller tråkigt) men så väl behöver. Idag jobbade vi exempelvis med övningen på bilden (en del kallar den enbensböj andra kallar den bulgarian split). Jag gillar verkligen inte den här övningen. Men oj så bra den tar. Och oj så välgörande den är. Kopplar på baken, töjer i höftböjaren. Och liksom kopplar ihop systemet. Alla som tränar med mig vet all jag ÄLSKAR övningar som dels ”kopplar på systemet”, dels ”kopplar ihop kroppen. Den här gör båda sakerna. Gjorde mängder med set. I  setvilan jobbade jag med olika stretchar och explosivitet. Blev ett bra pass den här torsdagen också.

I tisdags fyllde Alice 12 år. Det här med föräldraskap alltså. Å ena sidan blir det bara roligare och roligare. Å andra sidan blir det bara svårare och svårare. Hursomhelst hade vi en fantastisk mysig tolvårsdag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>