Superpowers


  
Träningen ger mig superkrafter. Jag älskar att jag kan lyfta mig själv upp i en chin/pullup eller dra dubbla kroppsvikten upp från golvet i ett marklyft. Jag älskar att jag orkar att springa en halvmara innan frukost eller sex tusingar i överfart. Jag älskar att ha en rörlighet  som gör att jag kan stå i brygga eller inte är alltför långt ifrån att kunna gå ner i spagat.

Men låt mig berätta. Jag föddes inte med någon av ovan superkrafter. Superkrafterna kommer istället från tålmodigt, strukturerat och disciplinerat arbete. Över tid. Men efter det att jag fyllt 32 år. Låt mig också berätta att superkrafterna är väldigt roliga att bemästra, utveckla och leka med på gymet, yogamattan eller i löparspåret. Men det är i livet de får mig att flyga och uträtta stordåd. Exempel.

Jag går upp 05.30. Fixar iordning mig, mina matlådor, ombyten och mellanmål. Fixar frukost till fyra ungar (och emellanåt till sönderstressad man). Lämnar på skola. Jobbar, handlar, tränar något själv, uträttar ärenden fram till det är dags att hämta upp kidsen för mellis, aktiviteter och läxförhör. Lyfter, bär, kånkar, skrattar, tänker, skottar snö, plockar, får utbrott, medlar i konflikter, är del i konflikter, lagar middag, diskar, tvättar, tröstar. Och jobbar lite till. Energin och orken finns där nästan alla dagar. Hela dagen. För allt som jag vill. Jag älskar att superkrafterna får mig att vara en glad, frisk, stark och entusiasmerande  mamma, maka, personlig tränare, vän och medmänniska. Superkrafterna känns inuti. Och syns utanpå.

Alla kan få superkrafter. Men det är bara du själv som kan förse dig med dem. Go get some.

1 Comment

  1. Madde

    Du är härligt inspirerande??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>