Motsatsvis till discoträning

Inledningen av detta år har tillägnats underhåll av den stabiliserande muskulaturen. Jag fokuserar särskilt på rörlighet och stabilitet av ländryggen. Min akilleshäl genom hela livet. Har alltid varit väldigt svankig vilket gör att jag lätt ”hamnar i ländryggen vid exempelvis långvarig löpning. Och det är alltid där jag tappar först när jag blir trött vid styrketräning. Och det är nästan alltid svanken som hindrar mig från att komma vidare vid en viss övning. Och så vidare. Därför har jag valt att jobba extra hårt med stabiliteten och styrkan i höft, glutens och ländrygg under de inledande veckorna av det nya året; du är aldrig starkare än din svagaste länk. (Alla som tränar med mig vet att jag återkommer till detta uttryck ofta.) Något jag – och min rygg – kommit att uppskatta mycket, är den gunga ni ser mig hänga i på bilden nedan. Det är så skönt att hänga helt fritt. En riktgt känner hur det luftas mellan kotorna. Och jag är nog minst två centimeter längre när jag ställer mig upprätt igen. Jag har väl berättat att jag ”vuxit” och blivit längre sedan jag började yoga mer regelbundet. Från 162 cm i det föregående passet. Till nuvarande 164 cm i det nyutfärdade. Win!

Jag gillar verkligen att träna i Stinas garage. Mysigt och hardcore på samma gång. Det är 1500 meter från mig vilket gör joggen dit till en perfekt uppvärmning.  
  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>