Som jag sprang under 2015

Ur träningssynpunkt var 2015 helt klart ett löpningens år. Jag längtade ut i löpspåret hela tiden. Och när jag väl letade mig in i gymet hittade jag hela tiden anledningar till att inkludera ett besök på löpbandet. Jag har snittat ca 25 mil i månaden och totalt sett 298 mil under året. Inga skador och (med undantag för ett par dagar över jul) har jag inte ens varit förkyld. Ja, 2015 var sammanfattningsvis ett fantastiskt löpår – och kroppen har varit med mig.

Jag började med en veckas löpning på Teneriffa som blev startskottet för en marasatsning som utmynnade i mitt livs bästa loppupplevelse i Hamburg den 26 mars. ”Kulan rullar”, precis så känner jag varje gång jag tänker tillbaka på det där loppet. Jag hade förberett mig minutiöst. Och ledorden ”train hard, fight easy” har aldrig stämt bättre. Där och då behövde jag inte slita för vare sig fart eller distans; jag bara sprang. och det var lätt. Känslan från det loppet bär jag med mig för livet.

Efter maran i Hamburg började jag springa på känsla. Och det resulterade i långa och långsamma pass. Den träningen användes sedan till att springa ultraintervaller. Ett dygn av löpning var tredje timme. Så himla kul. Och lättillgängligt (vi utgick hemifrån)  Och något jag rekommenderar som en utmaning för den som är sugen på att testa ultralöpning. Henric valde exempelvis att hänga med på fem av åtta intervaller. Det där dygnet var bara kul och jag genomförde det utan problem (om en bortser från ömmande tår). Under hösten har jag fokuserat på en massa saker: rörlighet, löpteknik, snabbhet, explosivitet och styrka. Jag har haft så kul på träningen. Riktigt längtat efter passen. Även om jag tränar nästan varje dag. Varje dag tänker ni. Jo, men en dag kanske jag har fokuserat på rörlighet. Nästa dag ett lugnt morgonpass, för att på tredje dagen riva av korta intervaller. Hösten och vintern (såhärlångt) har verkligen bestått av varierad och kul träning. Nu väntar en satsning mot någon mara under våren. Prag står högst på önskelistan. Men den är tyvärr fulltecknad. Därefter blir det samma upplägg som förra året. Och då menar jag att maran kommer att följas av en ultrasatsning. Vad det blir återstår att se. Men jag är sugen på en 24timmars.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>