Kopplar av


  
Vi har det så bra. Så fantastiskt bra! Min yngsta syster har precis tagit över vårt barndomshem. Renoverat. Och gjort så fint. Så härligt att gården stannar i familjen. Där på gården; på Berget som vi också kallar det, har vi spenderat några fantastiska dagar med familjen. Långa frukostar, skogspromenader, häng framför brasan, långpass löpning, underbara middagar och massor av skratt.

I vanlig ordning sprang jag långpass på julafton. 25 lugna kilometer fick inleda julafton. Gav mig iväg i tidig morgonstund. Sprang först genom becksvart skogsmörker. Skrämmande och härligt på en och samma gång. Sedan ner till stan och genom bostadsområden där det glimmade adventsljus i varenda fönster och trädgård. Sprang och tänkte på alla familjer som firade julaftonsmorgon därinne i husen. Njöt av känslan av att ha hela dagen framför mig. Lyssnade samtidigt på Morgonpasset i P3 där det diskuterades jul ur ett historiskt perspektiv. Just denna morgon passade det min sinnesstämning alldeles utmärkt.

Dagen förflöt sedan i ett skönt flow. Såsom brukligt efter en sådan dagsstart. Njöt av favoriterna på julbordet. Löjrom. Lax med hjortronsås. Hembakt julbröd. Skinka med stark senap. Knäckebröd. Grönkål. Omelett. Brysselkål. Knäck med mandel. Och fudge.

Idag har vi ägnat oss åt långpromenad på mjuka skogsstigar. Fika. Och lätt träning hemmavis: styrka med kroppsvikt och lite rörlighet på det. Räckte gott för att känna mig redo för att vira in mig i filten och njuta av filmkväll.

Imorgon satsar jag på att hinna med en kortare jogg innan vi åker hem till Göteborg igen.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>