Hårdträning

img_0410.jpeg

Körde hårdträning på löpbandet idag. 30 minuter var allt som behövdes. Diskuterade ett upplägg med Kenth för en tid sedan. Och har återkommit till flera gånger senaste veckorna. Det är plågsamt nästan hela halvtimmen. Men hanterbart plågsamt. Känslan av att det är jobbigt, att tempot är högt och att en känner för att hoppa av är påtaglig och närvarande. Men – om en hittat rätt i sina höjningar – mäktar en precis med det hela. Såhär går det till. Värm upp i ca 10 min (jag var redan uppvärmd efter ett utefyspass med en klient). Skruva sedan upp bandet till ett tempo som är obekvämt, högt. Men hanterbart. Sedan springer du fem minuter i det tempot innan du höjer några snäpp. Upprepa detta varje femte minut tills halvtimmen är slut. Avsluta med nedvarvning i ca 10 minuter.

Jättejobbigt under tiden. Jätteskönt efteråt.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>