Tomtetåget 2015

IMG_0320.JPGJamen alltså. Vart ska en börja! Så mycket intryck, upplevelser, gemenskap, färger och skratt!

Den här löpningen handlar inte primärt om storslagna utsikter eller häpnadsväckande löparstråk. Den handlar inte om att springa så snabbt som möjligt. Och den handlar inte om att framhålla eller hylla löparen som individ. NEJ. Inte alls…

Den handlar nämligen om människor som gemensamt tar träningen och glädjen i den till sin renaste och allra vackraste form. I de här tågen har alla deltagande – oavsett pers på milen, civil status, tidigare distansrekord – en precis lika stor och viktig plats i helheten. Alla deltagare har sina mål med löpningen. Och för dem som vill utmana tidigare distansrekord är peppen total. Det går liksom nästan inte att stanna. Rörelseenergin och dynamiken i tåget är så stark och medryckande. Vill en enbart se det som ett trevligt träningspass är det bara att hoppa på och av efter egen nivå och dagsform.

Det händer varje gång vi trampar iväg från Jönköping Central. Det är leenden, galna outfits och fottramp, som tillsammans skapar ett meditativt flow där kilometrar och distans suddas ut i skratt och samtal om livet och allt möjligt en kan komma på utklädd till julegris, julgran, tomtemor eller paket.

För dagen nöjer jag mig med ovan sammanfattning. Även om jag också övervägde att berätta om förrymda julskinkor på Visingsö; om barnens härliga insats på tåget; om italienska vinsånger på julbordet; om festen som varade natten lång; om hur min mamma och Susannes pappa plöjer ner tid och energi i tåget; om Majas välgörande yoga på söndagsmorgonen; etc. etc.

Tomtetåget – för alltid i mitt hjärta.
  
  
Fotograf: Henrik Pehrson

IMG_0309-0.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>