Senaste dagarna

Söndag var ju bara en helt fantastisk dag. En sådan där dag när en älskar att vara löpare. Jag hade bästa tänkbara upplägg med löparsugna klienter som avlöste varandra vid en samlingsplats längs med havsbandet. Hur många kilometer den här dagen landade på för egen del är något osäkert. Men mer än 30 blev det iallafall. Men jag var inte sugen på att avsluta det hela någon gång. Glada klienter, strålande sol och pigga ben höll löparen i mig nöjd mest hela tiden.

Bl.a. sprang jag med Hanne som ni ser på bilden. En tjej som inte alls kom överens med sin löpträning för lite drygt ett årsedan. Så är inte alls fallet idag. Nu älskar hon att springa. Och hon gör det på starka och spänstiga ben. Med ett löpsteg to die for. Idag sprang vi 18 km. Lycka för henne. Lycka för mig.

Måndagen handlade om återhämtning, jobb och vardagsbestyr. Totalt oglammigt och ointressant. Administration, planering, korrespondens. En sådan där dag en inte minns. Men som är så viktiga för att möjliggöra guldstunderna längre fram. För jag känner verkligen att jag har många guldstunder i mitt liv. Men med fyra barn och en man som jobbar ”internationellt” krävs det emellanåt minutiös planering för att skrapa ihop tid egen träning, mysiga lunchdejter och lugna kvällar i soffan. Och allt det här behöver jag i mitt liv. För att må bra. Och för att orka vidarebefordra energi till alla behövande.

Den här dagen hade jag bokat in en lugn åtta efterföljt av femtom minuter stretch. En helt perfekt uppstart på den här träningsveckan. En vecka som inte kommer att bli min bästa träningsvecka. Men vad gör det när det återigen är dags att ta med sig barnaskaran på nya äventyr. På fredag flyger vi till Sundsvall för att heja på Hercules, hänga med gladiatorerna och och ha det kul i allmänhet. Hursomhelst blir det ett kvalitetspass löpning imorgon. Ett progressivt pass har jag tänkt mig. Brukar vara sjukt jobbigt. Och på torsdag blir det kvalitetspass styrka med fokus på ben, core och spänst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>