Tisdagen kändes som en hel helg


  
  

Jobbade halvdag. Handlade sedan en en hel massa goda grejer till dagens middag: boeuf bourguignon. Hem för att påbörja grytan; ville ju såklart ha maximal koktid. Medan grytan puttrade hämtade jag barnen och välkomnade pappa, syrran, svågern och alla kusinbarn.

Och sedan bakade vi pepparkakor i mängd och parti. Det här är en familjetradition som hängt med så länge jag kan minnas. Och det är så underbart att vidarebefordra traditionerna till nästa generation. Att se barnen njuta och uppskatta samma saker som varit  – och fortfarande är – så betydelsefulla i mitt liv – skapar en alldeles speciell värme och förtröstan. Året pepparkakor är gjorda efter Arlas recept. Kan verkligen rekommenderas. En enkel och lättkavlad deg som gav utsökta grisar, granar, änglar, ninjor, giraffer…

Och den där grytan alltså. Mmm. Den smakade alldeles förträffligt i sällskap av rostade rotsaker och ett glas rött. Den här dagen blev sedan komplett med soffhäng, te och choklad.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>