Frågor och svar

Hittade den här listan hos Sara. Eftersom jag tyckte att det var kul att läsa hennes svar, tänker jag att ni vill läsa mina (skrev hon och log).

Den här träningen längtar jag efter just nu:

Faktiskt så gör jag den träning jag gillar bäst precis hela tiden. Jag styrketränar. Tungt ibland. Explosivt ibland. Styrketräningen är just nu inriktad på att stärka upp svagheter. Och för att göra detta består passen av sådant som jag dels är väldigt bra på. Så att jag får känna mig stark och bra. Dels av övningar där jag är allt annat än stark och bra. På så vis kan jag träna på svagheter utan att passet känns läskigt eller alldeles för mycket utanför comfortzone.

Jag springer. Njuter av alla pass. Tror att jag blivit bättre på att njuta av här och nu. Att känna känslan av att just nu är bra. Just nu är allt bra. Jag behöver inte längta efter grönare gräs eller bättre tider. Roligast är dock onsdagspassen. Onsdagar betyder snabba pass på löpband. De här passen kan se ut hursomhelst. Enda kravet är att valda intervaller ALDRIG. Och jag upprepar ALDRIG. Får springas långsammare än 4.15 min/km (vilket begränsar längden på valda intervaller såklart).

Jag tränar rörlighet som aldrig förr. Dynamisk stretch med pinne på gymet. Random stretch i duschen. I sängen. I soffan. Yogaklasser. Bästa yogan är Stinas koncept AtletYoga. Det går ett pass varje lördag 11.45 på Vagnhallen Crossfit. Rekommenderas varmt.
…men det här står mig upp i halsen:

Klämkäck gruppträning. Typ Zumba å ena sidan. Stoneface och jag är så rippad, cool och svalträningstrenden å andra sidan. Träning och människor som framställer träningen alltför seriöst går fetbort för mig.
Det här träningsplagget är min favorit just nu:
Fungerar inte utan mina 2xutights. Känner mig lite snabbare, starkare och snyggare i dem. Och min svarta Stella Mcartneyjacka; perfekt passform och är sådär lagom varm före och efter träning. Och dessutom passar den utmärkt som ptjacka.
Det här skulle jag verkligen behöva träna mer:
Hopp och hinderbana. Jag är totalt urusel på nämnda grejer. Jag är rädd för att hoppa. Jag är klumpig och löjligt osmidig när det kommer till att ta sig upp och ner för olika typer av hinder. Naturliga. Som riggade. Jag vägrade redan som liten tjej all form av redskapsjympa. Drömmer fortfarande mardrömmar om plintar som ska hoppas över. Lianer (rep) som ska klättras eller svingas i. Hemskt. För att inte tala om friidrottsdagar med tillhörande skolmästerskap. Hujedamig. Då var jag alltid sjuk. Och just hopp och hinder tänker jag faktiskt utelämna i mitt post30-träningsliv. Vissa saker är bättre som vuxen. Och nu tänker jag inte på att träna hopp eller hinderbana. Utan att jag numer har friheten kan välja bort just detta! Utan ångest eller sjukanmälningar.
Den här känner jag mig stark i/på:
Jag är uthållig. Om träningen är lågintensiv. Min  kropp är väl tränad att använda fett som bränsle.

Tung styrka. Med beaktande av min kroppsvikt och det faktum att jag springer mycket är jag rätt stark. Och det är nog  det viktigaste i mitt eget träningsliv; ja alltså kombinationen av att springa långt och länge utan att tumma på styrka och ”krallighet”.
Just nu stör jag mig på de här i träningsväg:
Personliga tränare. Eller tränare i allmänhet som är experter på allt inom området träning&hälsa. Oproffsigt. Det är ungefär som att en jurist skulle vara expert på alla lagar och regler. Såklart helt orealistiskt. I juristvärlden hade en sådan person avfärdats som oseriös. Men inom träning&hälsa verkar en kunna utnämna sig expert på klabbet.
Det här har jag en tendens att prioritera bort:
Hoppträning. Höftlyft (träliga, jobbiga…men tyvärr också viktiga). Och alla övningar som kräver avancerade knäindrag (typ fällkniven). Kan inte. KAN INTE. Blir galen!
Jag står inte ut med:
Jag är ”tocoolformyself”looken. Besserwisserattityder, Och snåljåpar.
Det allra tråkigaste med att träna är att:
Planera träningskläder (jobb, löpning och gym), packa träningsläger, byta träningskläder, packa upp träningskläder, tvätta träningskläder. Planera mellis, packa mellis, packa upp gamla rester och disk från mellis.
Kommande vecka lovar jag mig själv att:
Att hoppa upp på något (behöver inte vara högt), göra höftlyft i olika utföranden, åtminstone två gånger. Och att göra två knäindragsövningar.

1J3B6021 fix

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>