Tre pass enligt modellen

Alla som tränar med mig vet att jag förespråkar och programmerar enligt ”den gyllene treenigheten”. Varje träningsperiod – (vanligtvis en vecka) – ska innehålla styrka, kondition och rörlighet. I någon form. Ägnar sig den tränande huvudsakligen åt löpning är det självfallet så att konditionsdelen utgörs av just det. Styrkan och rörligheten anpassas också självfallet utifrån denna huvudsakliga träningsform. Men det är sällan (eller aldrig!) en god idé att uteslutande ägna sig enkom åt konditionsträning. Samma sak gäller för den som ägnar sig främst åt att lyfta vikter. Hen behöver ändå arbeta med kondition och rörlighet i olika former.

Det gäller ju att leva som en lär. Och därför har jag sedan senaste uppdateringen:

(i) sprungit 20 x 200 m;

(ii) deltagit i en yogaklass; och

(iii) styrketränat (seriösa marklyft och lekt loss med rep)

imageimageimage

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>