5 x 1500 m

Någonting skumt är på gång.  Jag börjar ju bli snabb? Något har hänt? Helt plötsligt springer jag 1500 m intervaller snabbare än jag sprang tusingar för några månader sedan. Och jag är rätt säker på att det beror på att  jag lyssnar på andra än mig själv gällande min egen träning.

Att omge sig av bra rådgivare är en nyckel till utveckling. Och något jag tror de flesta gynnas av. (På alla områden i livet och oavsett nivå.) Bra rådgivare i träningssammanhang kräver naturligtvis kompetents inom relevant område. Men lika viktigt är hjärtligt engagemang och intresse i adeptens specifika träning. En bra coach och personlig tränare är insatt på detaljnivå. En bra coach minns farter, vikter, åkommor&känslolägen. Memorerar. Följer upp. Planerar nästa session och återkopplar. I ett ongoingflöde.

Jag har sagt det tidigare. Och säger det igen: en är inte rationell när det gäller ens egen förmåga och kapacitet. Dessutom är det oerhört svårt att träna sådant som är obekvämt.  Det är så lätt att hamna i samma gamla intervaller. Samma antal. Samma vila. Samma fart. Desamma gäller även veckoupplägg, övningar på gymet osv. Gamla favoriter som blir just det snarare än övningar som tar en till nästa nivå. Saker och ting måste ändras, revideras och röras om för att kroppen ska anpassa sig till nya kompetenser och höjder. Bara känslan att rapportera till någon. Eller känslan av att någon annan bryr sig på riktigt om hur snabbt en springer intervall nummer tre på ett onsdagspass i september. Ja, DET betyder mycket.

Jag vågar påstå att jag är en rätt bra coach för andra. Men värdelös när det gäller mig själv :-) Får jag själv bestämma blir det långa långsamma pass i löparspåret. Gärna varvat med chins och marklyft. Mest hela tiden.

Jag är iaf glad att dagens pass reviderats av Kenth. Som förlängt distansen och höjt riktfarten. Och det gick ju bra. Jag har själv ägnat dagen åt att bl.a. revidera ANDRAS upplägg, farter och distanser. Tror att jag fortsätter på den inslagna vägen.

IMG_6376

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>