4 x 2000 m

Vissa dagar finns det bara där. Ja, alltså flytet, kraften och drivet. Jobbade som en liten blå från tidig morgon till och med att klockan var 18.00. DÅ. hoppade jag upp på löpbandet och påbörjade resan mot 12 km ink 4 x 2000 m. Alltihopa inleddes med tre kilometer uppvärmning. Och jag kände redan under de första hundra metrarna att det skulle bli ”lätt” idag. Pigga och lätta ben. Hade i princip ”vilopuls” under uppvärmningen. Hallå. Den här formen har jag inte haft sedan i våras. Var kom den ifrån. Och jag skiter högaktningsfullt i att den antagligen bara var på tillfälligt besök. Jag njöt. Och ”joggade” mig igenom första intervallen i en fart som typiskt sett är ansträngande. Jaha. Vilade i två minuter. Ökade farten på nummer två. Kändes fortfarande lätt. Jaha igen. Efter ett akutbesök på toa ökade jag farten ytterligare på tredje intervallen. Fick jobba på mot slutet. Men känslan var fortfarande alldeles för kontrollerad för att vara så långt in i den här typen av pass. Kortade vilan inför sista intervallen (90 sek) och ökade ytterligare. Kändes jobbigt. Men aldrig plågsamt. Avslutade med en kilometer nedvarvning.

Kände mig så värd det här passet idag. Jag har slitit hårt på många pass senaste tiden. Tunga ben. Stela ben. Trötta ben. Men inte idag. Och i detta nu njuter jag av bästa afterrunkänslan i soffan med kvällsnacks, te och tända ljus.

IMG_6504.JPGIMG_6503.PNGIMG_6502.PNG

1 Comment

  1. Lisa

    Härligt :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>