Midsommarhelgen

                                

Pånyttfödd. Så känns det just nu här i sängen på Hotell Skansen i Båstad. Har precis avslutat en ljuvlig frukost. Som föranleddes av corestyrka, promenad och yoga vid havet. Och då är detta ändå inte ens höjdpunkten av denna helg.

I fredags satte vi oss i bilen för avfärd mot Skåne och bästa vännernas residence i Nyhamnläge. Och där hade vi ett helt fantastiskt dygn med underbara människor, brännboll, dans kring midsommarstången, ljuvlig mat, sol och häng. Få saker som gör mig lika lycklig och harmonisk som kvalitetstid med bästa vänner.

Bortskämda och överrösta med kärlek, god mat, skratt och långa samtal fortsatte vi sedan midsommartouren mot Båstad och nämnda hotell. Toppade enegidepåerna med brunch och satte sedan av på långpass längs med Bjärehalvön. Magiskt vacker runda som bjöd på hav, skog, sand och storslagna vyer. Vi sprang ovanligt tysta. Jag lite bakom Henric. För att inte höja tempot. Har fortfarande inte lyckats komma in i någon långpasslunk efter senaste tävlingarna. Men oj så skönt när en väl kom in i det där meditativa tillståndet av lugna andetag och långa tankar. Långa tankar? Ja – alltså med en lång tanke menar jag en sådan tanke som kan slå rot när en springer långt. Det kan handla om precis allt. Igår hade jag exempelvis en sådan lång tanke om huruvida jag föredrog med- eller motvind när solen låg på i ansiktet. Kom egentligen inte fram till vare sig det ena eller det andra. Utan som vanligt blev svaret: det beror på.

Väl tillbaka, lyriska, törstiga och sugna på sommarhus i Båstad med omnejd blev det dels återhämtning i hamnen: pinchos, glass, smoothie, kaffe och cola, dels återhämninng i hotellets spa: varma pooler och relax.

Dagen kröntes sedan med champagne och en fantastisk middag med utsikt över havet som brann i ljuset av en eldfärgad solnedgång.

Just perfect.

Men nu är det bilfärd mot en söndagseftermiddag och kväll som är fylld av jobb. Denna efterföljs sedan av mer jobb och fullt hus ös med alla sommarlovslediga ungar.

Just perfect. Det med. Konstrasterna ni vet.

1 Comment

  1. Ler lyckligt när jag läser detta inlägget, helt underbart låter det :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>