Sagan om Sommartåget: löpäventyret för ALLA som vill utmana sig på distanser mellan 8-43 kilometer

Löpartågen är speciella för mig. Särskilt Sommartåget. Under den här löpningen från Jönköping till Visingsö har jag upplevt så många känslor, övervunnit så många mentala barriärer, vunnit så många nya vänner, fått så många insikter, skrattat mig igenom så många dalar, toppar & runners high; varit så fullständigt närvarande i tid och rum. Känt mig så otroligt levande.

Första gången jag stod på Jönköping Central för några år sedan undrade jag vad som höll på att hända egentligen. Vad i hela fridens namn hade jag gett mig in på. På den tiden var jag en relativt oerfaren löpare och distansen för Sommartåget var då 55 kilometer. Jag hade precis satt ett nytt distansrekord om 26 kilometer och tyckte att DET var galet långt. Minns att jag kände mig som en riktig rookie bland löparproffs. Kände ingen. Alla såg så grymma ut. Snabba. Uthålliga. Och så lilla, kassa, långsamma jag. Vad gjorde jag i den här gruppen. Tänkte att det här kommer att bli mitt livs utmaning. Kunde inte förstå hur alla kunde se så lugna, harmoniska och strålande glada ut. Vi skulle ju för sjutton springa över fem mil. Hela bunten. Trodde jag.

Vi drog iväg. Alla var så himla trevliga, hjälpsamma och hjärtliga. Uppmuntrande och stöttande. Direkt hade gänget snappat upp att jag var ny, gärna ville sätta nytt distansrekord och att jag behövde stärkas i min tro på att detta var möjligt. Jag märkte snart att tåget bestod av alltifrån nybörjare till elitlöpare. Men i det här tåget spelade nivån mindre roll. Alla sprang med alla. Det droppade av löpare. Det hoppade på löpare. Jag sprang på.

Och det skulle visa sig att den energi som alstrades av all den här hjärtligheten, glädjen och gemenskapen resulterade i en av min löparkarriärs bästa löpturer. Alexander (som ju också är medarrangör tillsammans med mig och Susanne) intog en övervakande och stöttande position vid min sida från 20 kilometer. Han höll koll på när distansrekord passerades och på milstolpar därutöver: 30 km, 35km, 40km, maraton, 45km, 50 km. Därefter kom dippen. När Mr. Garmin slog över till 50 kilometer ville varken knopp eller kropp vara med längre. Då tog Henric (som anslöt de sista 15 km på Visingsö) över vid min sida. Och med hans stöd tog jag mig igenom de sista fem kilometrarna. Det var en helt ofattbar känsla att ”gå i mål”. Att veta att man precis tillryggalagt 55 kilometer för egen maskin. Där och då slutade jag sätta upp begränsningar för vad min kropp är kapabel att utföra. ”It is all in your head” är verkligen ett uttryck som stämmer väl. Det är bara du själv som sätter dina egna begränsningar. Efter den löpturen har jag alltid känt att jag kan ställa upp i vilket lopp eller anta vilken utmaning som helst. Bara jag tränar på ett tillräckligt och relevant sätt inför loppet eller utmaningen i fråga.

Det här var MIN berättelse om Sommartåget. Jag hade som mål att sätta distansrekord. Det kanske du också har. Eller så vill du helt enkelt bara delta i den roligaste, mest prestigelösa och mest upplevelsebaserade löpturen på hela året. Hänga med andra sköna människor och dela träningsglädje när den är som bäst. Det är en MYT att man måste springa hela distansen (som nu är 43 km). Du springer alltifrån 8 km-43 km. Det finns hela tiden en följebil (som transporterar din packning) redo att hämta upp dig om och när du vill avbryta eller ta en paus i löpningen. Följebilen ser också till att ALLA är på plats i färjeläget i Gränna när färjan som tar oss ut till Visingsö för att springa upploppet. OCH bada i Vättern, duscha, käka den godaste av grillbufeer samt mingla, parta, dansa och FIRA på efterfesten. Som i år kommer att lyftas till nya nivåer!

Vi ses den 27 juni. Du anmäler dig här.

 

IMG_3575 IMG_3587 IMG_3588IMG_0002

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>