Gravid i v. 28 och urstark

20150121-223219.jpg

 

20150121-223237.jpg

20150121-223246.jpg

20150121-223255.jpg

20150121-223307.jpg

Bilderna ovan på min klient Andrea talar för sig själva. (Tack för bilderna Andrea – som hävdade att hon ser ut som ett påskägg i sitt nya linne – vilken godisbit det finns däri säger jag :-))

Vilken kvinna alltså. Starkare än någonsin och gravid i v. 28. Det är omöjligt att inte inspireras och imponeras av hennes rörlighet, form och styrka. Förutom att vi inte kör högintensiva intervaller eller tränar tung styrka har vi i stora delar kunnat hålla oss till Andreas träningsplan. Hon tävlar på elitnivå i skytte och har stort behov av viss typ av rörlighets- och styrketräning. Den träningen går strålande och hon skjuter bättre än någonsin. Lite extra tyngd i utfallen säger Andrea och matar på med full kraft. Nu bör tilläggas att tuff styrketräning (eller löpning som Andrea också ägnar sig åt) naturligtvis inte funkar för alla gravida. Men att hålla igång under sin graviditet underlättar inte bara den pågående väntan på ankomst, utan otvivelaktigt även själva ankomsten som sådan och återhämtningen därefter. Bäst är naturligtvis (om det går) att hålla i sina träningsrutiner (om några) eller starta igång från början av graviditeten med relevant träning.

För egen del blev det inomhuslöpning idag; 12 st 400 m intervaller. Efter halkan och mindre bra fäste igår, kändes det så enkelt att springa på bandet. Rev av samtliga intervaller mellan 3.30-3.45 min/km. Det tar sig. Sakta men säkert. Det kommer att bli ett maraton nu i vår. Ska bara bestämma vilket:-)

 

2 Comments

  1. Lisa

    Vilka skor använder du till långpassen? :)

    • traningsguiden

      Hej Lisa! Ett par Saucony power grid. Använder dessa till det mesta just nu då de matchar mina inlägg perfekt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>