Lugnt långpass på högintensiv dag

20150118-004549.jpg

 

20150118-004611.jpg

20150118-004619.jpg

20150118-004628.jpg

 

30 lunga och långsamma kilometer tillryggalades denna förmiddag medan sonen spelade fotboll och dansade hip-hop. Henric och jag hade lagt en klockren logistikplan för att få till barnens aktiviteter och egna träningar denna dag.

Planen för min löpning idag var att springa ett lugnt och lite längre långpass. I planen ingick att inte pressa på eller att öka farten under någon del. Det senare händer ofta göra när jag känner att tålamodet tryter och vill bli klar med passet. Men det är också den typen av fartökning som ”sätter sig” i benen efteråt. Och som sliter onödigt mycket. Den eftersträvansvärda effekten av långpasset; effektiviserad fettförbränning och förbättrad ”tålighet” i muskler, leder och ligament får du ju ändå.

Idag tog jag det verkligen lugnt från första till sista steget. Och det var också skönt hela vägen. Inte ett slitsamt steg eller dipp denna löptur. Det blåste rätt kraftigt men det störde mig heller inte nämnvärt. Jag var i bubblan och bara sprang. Kunde ha sprungit länge till i det tempot och med den pulsen. Men idag fanns inte tiden (jag har inte heller behovet just nu) att springa längre.

Jag reflekterade mycket under löpningen idag. Bl.a. över att jag håller på att bli bättre på att springa de lunga passen lugnt och de hårda passen hårt. Den här veckan har det verkligen varit så. Konstaterar samtidigt att detta varit en av de bästa träningsveckorna på länge. Nu tänker jag fortsätta på den inslagna vägen.

Efter löpning och en eftermiddag med fortsatt effektuerande av logistikplanen åt vi middag hos hemma hos vänner. Massor med god mat och gott vin. Vilken helg det har varit såhär långt. Och morgondagen ser inte så pjåkig ut heller. Den börjar nämligen med frukost och yogapass <3

 

2 Comments

 1. Lisa

  Hej!
  Tack för en bra och inspirerande blogg!
  Vart sprang du ditt långpass? Behöver tips på bra långpass rundor i Göteborg!

  • traningsguiden

   Hej! Tack så glad jag blir att du gillar bloggen! Jag springer ofta mina långpass på olika stråk i Billdal. Detta eftersom jag bor där. Och då är det en god ide att springa längs med cykelvägen (Sverigeleden/Ginstleden) mot Särö eller Hovås. Jag springer också gärna till Oxsjön och Sisjön för att springa runt sjöarna. Att springa i Skatås är naturligtvis också härligt! Där finns det ju hur många sträckor som helst att välja mellan. Jag har bara gjort det på tävling men vet många som brukar springa den klassiska Göteborgsvarvssträckningen. Lycka till med långpassen! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>