Superkrafter

20150115-223413.jpg

20150115-223424.jpg

Känner att jag har mycket att dela med er idag. För mycket när jag tittar på klockan och vet att jag ska träna Ingrid inne i stan kl. 07.00 (som vanligt). Blir ett killerpass imorgon (också det precis som vanligt) :-)

Frukosten på bilden ovan förtjänar nästan ett eget inlägg. För den måste på riktigt ha innehållit superkrafter. Det är en ”baked banana oat”. Jag väljer att använda det engelska namnet. (Jag menar bakad havregrynsgröt med banan låter ju inte alls lika gott :-)) Hursomhelst gjorde jag en egen variant på denna. Såhär.

Smörj en liten pajform eller liknande med kokosolja.

Skär en ekobanan i skivor och lägg i den smorda formen (jag tog en halv banan)

Blanda 1 dl havregryn, 1/2 tsk bakpulver, 1 msk linfrö, 1 msk chiafrö, salt, kanel, kardemumma, vaniljpulver och 1 msk steviaströ. Häll blandningen över bananerna.

Vispa ett ägg och en dl mandelmjölk. Häll blandningen i formen.

Toppa med valnötter, pumpakärnor och mandelspån. In i ugnen i ca 15 min på 200 g tills den blir gyllenbrun. Jag åt den med kvarg som blandats med lite vaniljpulver samt färska blåbär.

Idag förtjänar min egen träning lite extra uppmärksamhet. Började som vanligt med en uppvärmningsjogg tillsammans med Johan. Det var ett riktigt göteborgsväder som var långt ifrån inbjudande. men vi gav oss ut i piskande snöregn och vindar som blåste på tvären. Och som alltid blev det ändå rätt ok efter en stund. Ska jag vara ute i dåligt väder måste jag springa. Allt annat är otänkbart. Jag är så långt ifrån Mulle och frilufsnisse man kan tänka sig. Men springa, det kan jag göra i alla väder :-)

Ett snabbt ombyte till gymkläder och började sedan att mata knäböj. Oj, vad lätt det kändes. Johan började lasta på vikter och jag fokuserade endast på en sak; att böja så många gånger han bestämde att jag skulle göra på varje ny vikt. Slutligen sade han. ”En repetion”. Och det är den ni ser på videon ovan. 75 kg. 75 kg! Helt sjukt. Kroppsvikt plus 15 kg. Utvecklingen de senaste veckorna har varit enorm ur ett styrkemässigt perspektiv. Tänk vad lite sol, bra mat, vänner och ledighet kan göra.

Med det tog inte slut efter detta. Jag lyfte också 100 kg i marklyft. Kroppsvikt plus 40 kg. Hur ska detta sluta :-) Känns så kul. Jag ÄLSKAR att känna mig stark. Och det gör jag nu. Går runt och känner mig som Hulken, typ. Kom och ta mig om du kan. NOT :-) Bästa känslan alltså.

Tack Johan för att du coachat mig på ett alldeles utomordentligt bra sätt! Mot nya höjder. Men först lite sömn! First things first. Gonatt kära bloggläsare!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>