Härlig träningsdag

Flytet håller i sig. Dagen inleddes med ett killerpass på löpbandet. 10 x 400 m med 60 sek ståvila. Jag jobbar ju på att få upp snabbheten på korta intervaller. Idag pendlade jag mellan 3.45-3.50 min/km. Och det fanns mer att ge. Blir att våga höja farten ännu lite till nästa gång. För det är ofta där det sitter. I modet alltså. Lätt att bara komma upp till ”jobbigt” och nöja sig med det. Istället för att ge sig på ”krigarfart”. Idag låg jag någonstans mittemellan. Som vanligt var jag allra starkast under de avslutande intervallerna. Hur mycket jag än jobbar på snabbhet och explosivitet kommer jag dock dessvärre förbli segstartad. Men jag accepterar det. Så länge helheten är snabb det vill säga :-)

20141229-170722.jpg

20141229-170751.jpg

 

Fortsatte därefter denna träningsdag med tung styrka. Jag höll till vid skivstången under hela passet. Började med knäböj där jag nu kör på kroppsvikten, dvs. 60 kg. I såväl raka marklyft som vanliga marklyft körde jag på 1,5  kroppsvikten, dvs. 90 kg. Kändes hanterbart idag. Jag har helt klart utvecklat styrkan senaste månaderna. Känns grymt. Och en stor eloge till Johan som är en stark bidragande orsak härtill.

Nu blir det att packa bikini, shorts, korta löpartights och solglasögon. För tidigt imorgonbitti lyfter hela familjen för en vecka på Teneriffa. Nice. Mycket nice.

2 Comments

  1. Johan

    Du är grym på så många sätt! :)

    • traningsguiden

      Jag kan bara säga desamma! Tack för en grym eftermiddag idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>