Julafton 2014

En mil i löparskor startade denna julafton. En snabb mil. I alla fall för att vara halvsju på morgonen. Nyvaken och utan en enda gnutta energiintag kramade jag och grannen om varandra 52 minuter senare. Önskade varandra god jul och skiljdes åt för att påbörja julfirande med våra familjer. Henric och jag fixade glöggbricka, pepparkakor och skumtomtar. Tog på oss tomteluvor och väckte barnen med julsånger. Populärt hos några. Mindre populärt hos andra. Morgonpaket och julfrukost framför sista avsnittet av julkalendern. Därefter full fart mot den stora julbuffen.

Så gott alltihop. Och jag tycker själv att jag gjorde mycket bra val på julbordet. Fokuserade på skinka, lax, sill, fröknäcke, kål, omelett, ägghalvor och grynkorv (typ den enda korv som jag verkligen gillar). Och massor av senap. Konstigt. Jag vet. Men jag älskar senap. God kvalitetssenap. Funkar till allt :-)

Därefter var det tomtebesök, paketöppning, Kalle Anka, tomtegröt och Karl-Bertil Jonssons julafton. Den senare är enligt mig bästa underhållningen på hela julen. Ja, kanske till och med hela året. Hela familjen satt med varsin skål tomtegröt och betraktade julen ur Karl-Bertil Jonssons perspektiv. Nyttigt för våra barn. Helt klart. Och nyttigt för mig. Som en påminnelse om att det liksom inte är självklart för alla barn att få iphones etc. i julklapp.

IMGP1350 IMGP1357 IMGP1358 IMGP1364 IMGP1375 IMGP1384 IMGP1386 IMGP1389 IMGP1351

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>