Tomtetåget 2014

Känslan att springa med över 60 vuxna människor; lärare, dansare, civilekonomer, läkare. snickare, managementkonsulter, vårdare, advokater, hälsopedagoger, ITtekniker, entreprenörer, kommunekologer. Osv. Osv. I 43 kilometer. Utklädda till tomtar, grisar, renar, eskimåer, julgranskulor, polkagrisar etc. etc. Oaktat yrke eller utklädnad finns det dock några saker som förenar dessa människor i en svårbeskriven gemenskap; nämligen träningsglädje och viljan att springa långt. En gemenskap som skapar en stämning och en glädje vilken är omöjlig att sätta ord på. Den är stark och den får människor att röra sig framåt. Den får människor att springa. Långt och länge. Mycket längre än de någonsin gjort förut. Jag vill nästan påstå att det är magi. Igår slogs distansrekord med över 21 km för många. Alltså: många sprang över en halvmara längre än de någonsin tidigare gjort. Förstå kraften i detta! Och allt i andan av nämnda gemenskap och träningsglädje vilken genomsyrar våra löpartåg. För tre år sedan gick jag själv från att tidigare ha sprungit som längst 26 km till att springa 55 km. Något jag aldrig hade klarat på egen hand. Jag älskar våra löpningar mellan Jönköping och Visingsö. Jag älskar vad den gör för och med människor.

En viktig del av den här upplevelsen är det som sker efter att mållinjen korsats. Då väntar jubel och skratt. Gratulationer och glädjetårar. Middag och tal. Fest och dans. Alla är med. Känslan i gruppen efter att tillsammans ha klarat av löparutmaningen och korsat mållinjen adderar ytterligare en dimension till gemenskapen och stämningen. Och hela tiden utbyts hyllande ord, glada tillrop och blickar i samförstånd och stolthet. Att som arrangör, löpare och medmänniska få bevittna och vara en del av allt detta gör mig bara så…Lycklig. Ödmjuk. Tacksam.

2014-12-07tomtetaget-lyste-upp-i-decembermorkret_6

 

 

 

 

 

 

 

Bild lånad av jmini.se

Tack alla löpare!

Tack alla ni som jobbade vid sidan om för att göra detta tåg till ett sådant fantastiskt löparevent!

Tack Susanne och Alexander – mina fantastiska kollegor som jobbat hårt med att få alla saker på plats inför och under den här helgen.

 

2 Comments

  1. Isak

    Tack för att ni gjorde det så ”lätt” att persa! Fantastiskt arrangemang och otrolig service :).

    • traningsguiden

      Det krävs inte mycket för att få dig att persa Isak. Du är i princip självgående. Men vi tyckte att du var värd en ”Erik” i lördags :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>