Muskler i fokus

20141028-182122.jpg

20141028-182130.jpg

20141028-182151.jpg

20141028-182202.jpg

20141028-182226.jpg

Jag tar upp det med jämna mellanrum. Och nu gör jag det igen. Passar ju bra med alla showoff- och spännbilder ovan:-) Ibland gillar jag faktiskt att visa upp de där surt förvärvade bubblorna (eller snarare bucklorna) på kroppen. Blir rätt chockad själv av hur musklig jag faktiskt är. Jag gillart men nu känns det som att själva volymen är tillräcklig. Men det kände jag redan iofs för ett årsedan :-) Vi får väl se hur jag sammanfattar det hela under nästa år. För jag är ju trots allt i första hand löpare. Även om jag gillar själva gymträningen lika mycket som löpträning. Gymträning kan till och med vara roligare emellanåt. För den är alltid (för mig) kravlös och oberoende av piskande regn, iskalla vindar etc.

Hursomhelst, hade jag velat optimera mina resultat i löparspåret hade jag fått lägga om min träning i gymet en hel del. Det är definitivt inte fördelaktigt att bära runt på den muskelmassa jag arbetat upp på överkroppen. Men eftersom jag inte är en löpare som har några ambitioner att göra en elitsatsning, får de här discomusklerna hänga med i löpsåret. Jag resonerar snarare så att de här musklerna gör mig på gott humör såväl i som utanför löpspåret. Så jag fortsätter med mina ett till två styrkepass per vecka. Mer tid än så spenderar jag faktiskt inte på renodlad och fokuserad styrketräning. Å, andra sidan går jag alltid all in på de pass jag kör; always make time count. Lägg därtill att kontinuiteten är oklanderlig. Mina två paradgrenar om jag får säga det själv :-)

Sedan springer jag ju en hel massa. Många mil varje vecka. Många, långsamma kilometer med klienter blir det. Och en hel del sådana på egna träningspass också :-) För att inte konsumera musklerna under denna energikrävande löpning gäller det att vara rätt noggrann med vad, när och hur mycket energi som måste tillföras för att täcka alla behov. Detta skulle jag kunna ägna spaltmeter åt. Ber att få återkomma om detta i separata inlägg framöver. Jag nöjer mig med att konstatera att mina vedermödor i denna del är en av de viktigaste orsakerna till bibehållen och fortsatt utveckling av muskelmassan.

En sista grej. Om du också vill att musklerna ska synas, måste du jobba hårt även utanför gymet. Nämligen på alla platser där du tillför energi. Every damn day! Ät ordentligt (sluta upp med fil&flingor till lunch och middag). Drick ordentligt. Tajma kolhydraterna. Ät på ”bra” tider och med jämna mellanrum. Ät bra grejer. Ät gott. Simple as that.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>