Tomtetåget 2014

Varje år finns det två springevent som jag gör allt för att kunna delta i. Varför?

För att det är så fantastiskt kul, utmanande, kravlöst, mysigt, vackert, härligt och bara – helt underbart! Tänk er massor av glada människor – i tomteluvor, glitter och tights – springandes i en lång karavan. En karavan som – med utgångspunkt från Jönköpings centralstation kl. 10.00 den 6 december –  inrymmer alltifrån någon som ska slå distansrekord på 10 km till den som springer 45 km i ett snabbare tempo än jag orkar hålla i 1000 m. Men just i de här springeventen – varav ett är Tomtetåget – finns inga krav, ingen prestige, inget fokus på prestation. Allt handlar istället om att utmana sig genom att sätta en fot framför den andra i den takt som känns rätt för dagen. Och genom att göra så – springa låååångt. Och – framförallt – att ha riktigt roligt under tiden. Allt praktiskt är redan omhändertaget. Det finns följebil för energi och ombyte (och ev. transporthjälp på hjul :-)). Det finns väntande kaffe och macka på mysigt cafe, det finns en färja som transporterar alla över till avslutande distansen på Visingsö. Det finns rum och duschar reserverade på ön. Och  – inte minst – ett dignande julbord som smakar HELT fantastiskt efter dagens utmaning i löparskor. Som kan vara alltifrån 10 km – 45 km.  Sov över eller ta färjan tillbaka till Gränna. Men hur eller vad du än gör – missa inte att åka med tåget!

IMG_6056 IMG_6060 IMG_6049

 

Missa inte detta min vänner! Kontakta mig gärna för ytterligare information eller anmäl dig via mail till Susanne@persgarden.se. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>