Ultravasan – from the side

20140823-202449.jpg

20140823-202504.jpg

20140823-202521.jpg

20140823-202533.jpg

20140823-202550.jpg

20140823-202623.jpg

20140823-202631.jpgt

 

Vilken dag. Jag är helt slut. Trots att jag inte sprungit loppet. Ok. Nedan följer en kort summary av dagen.

03.00 – klockan ringer. Käkar, packar mat, ombyten samt andra förnödenheter och åker mot starten.

05.00 – starten går. Det är mäktigt. Inledande sträckan är kantad av marschaller, stämningsfull musik ljuder ur högtalarna och alla är påtagligt tagna av situationen.

07.00 – Henric och jag är i Mångsbodarna där vi ger första servicen till Tessan och Henke. Men först ser vi täten susa förbi. Hur är det möjligt att springa så fort i nio mil! Både Tessan och Henke ser riktigt starka ut såhär långt. Och det är inga problem att få i dem energi. Henric springer med Henke.

9.30 – Jag är i Evertsberg där lite drygt halva distansen är avklarad. Servar Tessan som gör ett klädbyte efter en regnig sträcka. Får i henne ok med energi. Efter en stund kommer även Henke och Henric. Blöta men glada. Henke käkar sin femte snickers och en pannkaka. Han känns stabil.

11.00 – Henric och jag landar i Oxberg. Där vi servar Tessan som nu inte är särskilt intresserad av någon energi. Hon mår illa men känns stark i övrigt. Nu är det hennes tur att få sällskap och jag tar med mig energi ut på banan. Först snackar vi men sedan lägger hon sig i rygg. Och vi behöver inte tala. Jag hör på stegen, andningen och ser hennes ansiktsuttryck om farten är lagom hög.

13.30 – vi samlar ihop oss i Hökberg. Tessan får efter mycket möda i sig en banan. Henke jobbar vidare med sina snickers. Tror han klämde nio stycken under loppet :-)

15.00 – Henric och jag anländer till Mora och målet. Tessan kommer på upploppet och hela jag fylls av en känslostorm. Stolthet. Kärlek. Glädje. Lättnad. Lycka. Det är fantastiskt att se sin syster slutföra detta projekt. Ett projekt som föregåtts av så mycket träning, förberedelse, laddning och möda. Jag kan inte sluta gråta. Och det är fantastiskt att få krama om henne.

16.00 – vi ser nu även Henke gå i mål. Och glädjen är stor. Vi bara jublar när Henke hjular över mållinjen. Vilket lopp. Vilken grej. Vilken prestation.

Imorgon utlovas Ultravasan – from inside. Då ni får höra upplevelsen från löparna själva. Låt er inspireras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>