Stockholm maraton: mitt livs värsta löptur

Det började bra. Kände mig så stark. Bestämde mig efter tre, fyra kilometer att köra hårt idag. Efter ca fem kilometer började dock vänster, ovansida fot att göra sig till känna. Jag trodde då att jag snörat fast chipet för hårt på min sko som har en mjuk ovansida. Stannade (surt såklart) och snörade upp skon för att på så vis kunna placera om chipet. Men det gav helt enkelt inte med sig. Och från sju kilometer hade jag rejält ont. Fick naturligtvis en mycket konstig löpstil av det här vilket orsakade kramper och andra konstiga känningar lite överallt. Stannade och fick hjälp vid de olika ”läkarstationerna” där jag också rekommenderades att gå av banan. Men det fanns liksom inte i min hjärna att göra det. Det fanns bara inte. Jag AVSKYR att inte fullfölja saker&ting. Men idag gick jag för långt. Och har därför skällt ut mig själv nu efteråt riktigt ordentligt.

Värst av allt just nu är dock känslan av att inte ha ”sprungit maran”. Jag orkade ingenting annat än att fokusera på att sätta ned foten på ett så smärtfritt sätt som möjligt. Ville liksom bara vara ifred med min onda fot och min kramp.

Väl i mål fick jag riktigt proffsig hjälp av sjukvårdarna på plats. Upphämtad sedan av sambon i rullstol för vidare avfärd till taxin och hemfärd till lägenheten.

Bäst idag var Henric som slog personligt rekord med åtta minuter. Sprang in på finfina 3.47. Otroligt bra gjort. Är så stolt över dig! Henric kommer inom kort att gästblogga om sitt lopp. Känner att det behövs en motvikt till min nattsvarta upplevelse. Även Viktoria gjorde riktigt bra ifrån sig på sin debutmara. Grymt genomförande! Marie fick dessvärre bryta pga. skada.

Och så mina fantastiska klienter Andrea och Evelina som var för sig – och på helt skilda sätt – gjorde två helt outstanding lopp. Ni gjorde så mig stolt idag. Rörd till tårar av era prestationer. Jag är så glad och tacksam över att ha förmånen att jobba med er.

 

20140531-223317.jpg

20140531-223254.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>