Löpningen flyter på där i bakgrunden

Ja, precis så. Löpningen flyter på där i bakgrunden. Och jag försöker få till ett kvalitetspass löpning i veckan som bara är baserat på ”mitt” tempo, min dagsform och målsättning. Går det inte så går det inte. Klart är att klienternas löpning alltid kommer i första rummet. Men finns lämplig dag och tillräckligt med kraft, blir det ett egopass med kvalitet. Och så blev det idag.

Hade lite tight om tid pga. barnvaktstider att passa (barnen var ju kompensationslediga för förlängd skoldag ihop med föräldrarna igår :-)). Så, en (lite för kort) uppjogg efterföljdes av 70 min löpning i tröskeltempo, dvs det tempo som går att hålla en längre tid utan att dra på sig mjölksyra. Men det handlar definitivt inte om något bekvämt tempo. Känslan ska vara att bara en liten fartökning gör att du inte orkar hålla farten; ”comfortably hard”. Idag var målet att pinna på i 4.50 min/km under de 70 minutrarna. Och det gick bra. Om upp- och nedjogg räknas bort blev snittet 4.47. Det bästa är dock att jag har en skön känsla när jag springer. Pulsen är med mig. Andningen lätt. Benen starka, särskilt uppför. Och det är kul. Hela tiden kul. Även om jag har lite ångest innan ett sådant här pass – så är det inget mot glädjen jag känner under passet (bara den där uppjoggen klarats av så) eller nöjdheten jag upplever efteråt. Så värt. Kuperad asfaltlöpning i mitt hjärta :-)

Kommer sedan, strålande glad, innanför dörren. Möts av världens sötaste kille som utbrister: du är bäst mamma. För att sedan få ett sms av dottern att jag ska gå in i köket. Och där väntar en fruktdrink gjord på dotterns och hennes kompis ”hemliga recept”. God var den hursomhelst. Älskade ungar. När sonen sedan önskar cafelunch med baguette&kycklingröra kan inte den här mamman säga nej.

20140430-225731.jpg20140430-225928.jpg

 

20140430-225915.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>