Livstempo

Livet händer just nu i ett rasande tempo. Alla dagar är i princip planerade och fulltecknade från morgon till sen kväll. Och när jag läser i mer detalj vad som  står i kalendern är det massor av jobb. Kul! Massor med aktiviteter för barnen. Kul! Det är egen träning. Kul! Det är fester, middagsbjudningar och andra sociala happenings. Kul! Dock att allt det där sammantaget resulterar i att det inte blir riktigt så kul som det borde vara. Och det för att jag stressar mellan allt och fokuserar mer på att bocka av utan att verkligen kunna njuta av varje sak så mycket som jag egentligen vill. Och allt det här ju bara upp till mig själv att påverka och eventuellt förändra.

Problemet är ju bara att jag älskar mitt jobb och har väldigt svårt att begränsa mina insatser i denna del. Jag älskar när barnen är aktiva inom sina hobbys och idrotter och säger sällan nej till förfrågningar om att prova nytt. Jag älskar att träna för egen räkning och hoppar sällan ett planerat pass. Jag älskar att gå på fest, ha middagsbjudning och delta i allehanda sociala tillställningar och hör mig själv alltför ofta bjuda in gäster eller tacka ja till en fest utan att egentligen ha tid för detta.

Kan därför bli lite mycket av det goda emellanåt. Maj månad ser ut att bjuda på en liten överdos av allt kul. Men tänk om det vore tvärtom. Att ha brist på kuliga saker. Nä. I det perspektivet känns det ändå helt okej att stressa runt mellan allt roligt.

IMG_3033

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>