Benträning med mjölksyra och puls

Alltså det här med puls och benträning. Det ÄR jobbigt. Kände mig lite låg på energi (mentalt) innan träningen och det hade varit ”bekvämt” att köra lite tyngre idag, dvs. färre reps och längre vila. MEN, jag hade bestämt mig. Många svidande repetioner av knäböj, marklyft, utfallshopp, squatjumps, burpees etc. i en aldrig sinande ström stod på agendan. För att vara säker på att jag inte skulle ångra mig skickade jag ett meddelande till Johan vad jag bestämt mig för.

IMG_5967

Sega ben på uppvärmningen. Vem bryr sig liksom? Bara att bita ihop och köra:

15 djupa knäböj (40 kg) med broms i den excentriska fasen (ner) och explosivitet i den koncentriska delen (upp) i superset med 30 utfallshopp x 3.

15 raka marklyft (40 kg) i superset med 15 squatjumps x 3.

15 pullups i superset med 15 snabba armhävningar x 3 (för att ”vila” benen men upprätthålla pulsen)

15 dips i superset med 30 squatjumps 180° x 3

Två minuter burpees

20 sek mountain climbers efterföljt av 20 sek höga knän x 3 i en följd.

Sedan var jag trött och svettig. Men mest var jag nöjd. Och lättad :-)

Avslutade med excentrisk magträning samt crunches på bosuboll.

Död men ändå full av energi (även mentalt). Precis så kändes det. Och det där var precis vad som behövdes för att väcka liv i den här tanten. Aldrig har jag väl varit så arbetseffektiv som efter den duvningen. Try it out!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>