Ultraonsdag

Rubriken syftar i dag inte på löpning utan känslan på existensen av den här dagen, nämligen lång. Och jag har gjort så mycket saker att jag redan hunnit radera morgonens och förmiddagens göromål ur närminnet och placerat dem i minnesbanken. Jag minns dock att jag snörade på mig skorna och kom iväg på en rehabjogg. Skönt men ingen löptur jag kommer att minnas nästa vecka.

Känslan säger mig ändå att kvällen var bästa delen och då är det ju tur att jag kommer ihåg vad den innehållit, nämligen underbara klienter. Så olika varandra vad gäller drivkrafter och målsättningar. Så lika vad gäller inlyssning, pannben, träningskärlek. Det är lätt att vara en bra pt när personkemin med klienten är den rätta och att kommunikationen är ärlig och öppen. Att personkemin stämmer och att kommunikationen fungerar är precis lika viktigt som att den pt som anlitas är kompetent inom den träningesform som ska bedrivas. Kompetensen är inget värd i en situation där informationen inte når fram på önskvärt sätt eller att förtroende mellan pt och klient inte finns där.

Kvällen avslutades med ett coachingssamtal med en klient som inspirerar mig bl.a. till att bli en ännu bättre pt. Nedanstående ord sammanfattar essensen i vårt samtal. Och det är ett budskap som jag tror vi alla kan behöva påminnas om emellanåt.

say yes

 

 

1 Comment

  1. Evelina

    världens bästa Marie <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>