Heavy lifting

20140324-214659.jpg

 

Gjorde mig tydligen gott att springa på mossa, granris och dylikt. När jag vaknade imorse var träningsvärken som bortblåst och benen kändes rätt fräscha. Alldeles oaktat det kommer jag att ta det lugnare med träningen under innevarande vecka.Sedan loppet förra lördagen har jag sprungit drygt 13 mil. Och det är ju långt ifrån optimal återhämtning. Men jag har haft en riktig formtopp och då är det svårt att hålla sig från att springa. Tycker att jag förtjänar att njuta av pigga och lätta ben efter all tung och seg träning under vintern. Nu blir det iaf en lugnare vecka. Punkt.

Idag var det dags att jobba med överkroppen. Råstyrkaträning tillsammans med Tessan stod på agendan. Den här träningen ger en väldigt annorlunda känsla tycker jag. Ta i för kung och fosterland några få repetitioner. Vila länge. Upprepa många gånger. Genererar varken hög puls eller träningsvärk. Skapar snarare en känsla av ”tyngd” i tränade kroppsdelar. Att springa dagen efter ett tungt benpass känns ungefär som att springa med kettlebells på fötterna. Benen är liksom tomma på energi och samtidigt blytunga.

Blev hursomhelst ett bra pass idag. Och det beror såklart delvis på att jag (och syrran) tycker att den här träningen är så kul. Älskar ju som bekant t.ex. att hänga på mig vikter och jobba med chins. Ryggen tränades också genom smal och bred T-bar samt bellyback. Därutöver blev det två bröstövningar och en axelövning. Bra så.

Angående träningen i veckan tänker jag mig vila imorgon. Rörlighet och rehabjogg på onsdag. Styrketräning på torsdag och sedan lite njutarlöpning i helgen. Ja, det blir bra!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>