Spänst och rörlighet

Spänstträning och rörlighet för bröstryggen. Så kan dagens träning med Marcus sammanfattas. Det var en saknad vän och tränare som anlände till Göteborg idag. Trots att vi inte har tränat tillsammans på länge kändes allt precis som vanligt. Innebärande att jag befann mig utanför bekvämlighetszonen genom hela passet. Värst var jämfotahoppen upp på lådan. Avskyr den typen av explosivitetsövningar. Känner mig dålig, klumpig, obekväm, osmidig och osäker. Som vanligt lyckades Marcus övertala mig att göra det ”det omöjliga”. Och helt plötsligt hade jag genomfört de där hoppen. Kändes ungefär som att jag kastade mig ut för ett stup vid varje hopp. Och jag fick verkligen tvinga kroppen till de där upphoppen – för den ville verkligen inte. Jag försökte till och med att byta ett av hoppen mot 100 armhävningar. Men tyvärr – det var inte förhandlingsbart. Bästa med övningen var dock att ingenting kändes jobbigt efteråt.

20140228-193355.jpg

20140228-193410.jpg

 

Den andra delen av passet bestod av en serie rörlighetsövningar och stretch för bröstryggen. Får jag inte bukt med stelheten däri kommer jag inte att kunna springa i sex timmar på lördag. Men jag tror minsann att all möda med pinne och foamroller lättat på det värsta. Senaste löppassen har jag haft ”hugg” i bröstryggen från start till mål. Och det går ju an under en timma eller två. Men inte i sex timmar.

Nu blir det en lugn fredagskväll innan en helt fullspäckad helg tar vid. Fest, bjudmiddag, fotbollsturnering, disco, träning, barnkalas, barnens aktiviteter och mys med nya familjemedlemmen. Njut av helgen vänner! Det ska jag göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>