Idag fick coachen jobba hårt för slantarna

20140225-211237.jpg

 

Ojojoj. Hade inte räknat med att ligga nära egen maxfart och samtidigt coacha, instruera och peppa en klient under 10 x 400 m intervaller på dagens inledande personliga träning. Något hade tydligen hänt sedan vi senast sprang samma pass. E: nästa gång tar jag cykeln. That’s for sure! Det här är ett riktigt killerpass – ett av de jobbigaste standardpassen enligt mig. Idag ståvilade vi 60 sek mellan varje intervall men jag brukar ofta stretcha vilan till 90 sek för att kunna trycka upp farten lite högre. 400 m är långt. Låter inte mycket – jag vet. Men de här intervallerna är sjukt jobbiga och ställer höga kvav på såväl fart som uthållighet. Prova! Men glöm inte att värma upp ordentligt. Åtminstone med 10 min lugn löpning (och gärna lite löpskolning därtill). Och till sist. Avsluta med 10 min lugn löpning för att transportera bort syra och slagg ur musklerna.

 

2 Comments

 1. Jag minns första gången jag gjorde dem. Tyckte att det kändes ovanligt lätt för att vara ett program från dig… Tills jag provat… och nästan dog! Hade skämsig fart på de 2 sista intervallerna och då är ändå intervaller mitt favoritlöppass.

  Fick nästan träningsvärk bara av att läsa om det :-)

  • traningsguiden

   Haha, jag kommer ihåg vår diskussion om det där. Du är dock inte ensam om att tänka så. 400 kan låta kort men det galet långt när man är mitt uppe i det! :-)

   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>