På gymet idag: rörlighetsträning för överkroppen

 

20140224-153743.jpg

 

Jag har under en tid haft problem med en stel bröstrygg. Och den ger sig till känna alltmer, särskilt under löpturer. Det liksom hugger till varje gång överkroppen roterar vid armpendling och fotisättning. Dagens inplanerade styrketräning av överkroppsmuskulaturen byttes därför ut mot ett rörlighetspass för överkroppen.

Det hela inleddes med komplex rörlighet med pinne. Fortsatte med draken. Och därefter olika yogapositioner och stretchövningar för att komma åt stelheten i och omkring bröstryggen. Den här typen av träning ställer höga krav på fokus, koncentration och närvaro. Det är liksom inte fråga om att bita ihop och ”kötta”. Utan snarare att hitta respektive att långsamt jobba sig in i positionerna där millimetrar hit eller dit är avgörande för resultatet av träningen. Koncentration, närvaro och balans är således helt nödvändigt för att nå ända fram och för att träningen ska ge önskad effekt. Så, trots att pulsen inte var särskilt hög eller att jag kämpade med tunga vikter var jag riktigt trött efter passet.

Nu hoppas jag att detta givit önskvärd effekt och att ryggen inte gör så stort väsen av sig under morgondagens inplanerade löpning. Ikväll kommer jag iallafall att bekvämt luta mig tillbaka och vila densamma för att njuta av en inspirationsföreläsning av en god vän. Ser mycket fram emot detta.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>