Fenomenet fredagsmood

Det är fredag. En glidardag i de flestas tycke; lättja, spontanitet och lust får större utrymme än vanligt. Och det är nästan lag på att vara lite gladare och skojigare än vanligt; snudd på straffbart att agera gnällspik. Situationer och ärenden känns inte lika seriösa eller allvarsamma. Det är accepterat, ja nästan vedertaget, att sitta en stund längre på lunchen, komma något senare till eller gå något tidigare från jobbet, ta en kaka till fikat och ha en mer casual outfit. Helst ska man se sådär skönt avslappnad och fredagsglad ut mest hela dagen och sticka in huvudet hos kollegorna med en munter uppsyn för att påminna dem om att det är fredag. Sådana påminnelser uppskattas alltid och besvaras självfallet med ett bekräftande fredagssleende i samförstånd.

Hur kom jag in på detta? Jo jag började skriva en lista på värdsliga ting som jag gillar och som inte är träningsrelaterade… Jag vet – är själv inte hundra med på kopplingen mellan ovan reflektion och listan. Hursomhelst – helt i linje med lättja, lust och mindre allvarsamma ting: 

Värdsliga saker jag gillar och som inte är träningsrelaterade (utan inbördes rangordning).

1. Champagne: får vilken situation eller lousy day som helst att glittra.

2. Acnekläder: har nästan alltid på mig något därifrån när jag lämnar hemmet (om jag inte bär träningskläder). Deras t-shirtar och skor är unbeatable.

3. Mjukisbyxor med slapp tischa: hinner knappt stänga dörren förrän hemmauniformen är på.

4. Min bil: har ju ett ambulerande gym i bilen (kettlebells, hantlar, hopprep, gummiband, medicinbollar, trx och chinsräcke). Och jag spenderar massor av tid i min bronsfärgade BMW X1. Snabb, smidig, snygg men ändå gott om utrymme.

5. Kebabsallad med fetaost, pizzasallad, extra lök och extra sås: detta äter jag i princip varje fredag (och minst en dag till varje vecka).

6. Glänsa med min udda talang i att kunna läsa ord baklänges: i grundskolan fick jag ”uppträda ” i skolans alla klasser där eleverna fick utmana mig med svåra ord. (Helt galet.).

7. Snittblommor och tända ljus: känner mig inte riktigt tillfreds om jag inte har färska blommor in da house. Och jag konsumerar ofantliga mängder ljus. Alltid tända ljus. Till varje måltid. Till alla stunder. Ja – har svårt att komma på en situation som inte kräver tända ljus. Annars känns det klart omysigt.

8. Att kolla på serier med sambon. Just nu superamerikaniserade Homeland. Älskart. Och kan nästan inte bärga mig tills det är dags för nästa avsnitt. Och jag går verkligen in för det. Vet inte hur mycket energi och tid jag ägnar mig åt att försöka lista ut vem skurken är. (Sådant jag ägnar mig åt under långpass.) Och karaktärerna blir högst levande under tiden serien pågår. Känns som att jag har dem med mig i vardagen och in real life lite här och där. (Call me crazy.)

9. Bjudmiddagar och högtider: älskar att bjuda på middag. Finns alltid något att fira och samlas kring. Och fint ska det vara. Och gärna många gäster. Tur att sambon håller emot lite. För jag orkar nästan inte med mig själv i den här delen. Men åh, vad jag ändå gillar att ordna med middagar för familj och vänner. Massor av god mat och gott att dricka till alla. Och fint dukat. Och såklart blommor och ljus all over the place :-).

10. Superslappa. Ligga helt orörlig i soffan under en filt med tidning, dator, choklad och te inom en armlängds avstånd. Länge. Helst ska det vara längdskidor eller Tour de France på tv. Händer kanske inte jätteofta men när det väl gör det är det alldeles, alldeles underbart.

11. Åka till ett italienskt spa med sambon som heter Lefay. Och på vägen dit ska vi åka nercabbat längs med Gardasjön.

IMGP0082

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bild från Lefay.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>