Julfys

Ok – imorgon är det måndag och uppstart av julmys för många. Julmys är underbart och ett fulländat och balanserat sådant bör innehålla även fysisk aktivitet. Så, under kommande två veckor uppmanar jag er att – precis som många av mina klienter (som har ”ledigt” från mig under jul)  – följa nedanstående upplägg

Allmän styrka och kondition

Gör 100 reps av armhävningar (dag 1), utfallshopp (dag 2), dips (dag 3), burpees (dag 4), knäböj (dag 5). Hoppa över två dagar och kör igen samma upplägg i vecka 2. Du har hela dygnet på dig att genomföra. Således kan du göra 20 st åt gången 5 ggr per dag eller alla repetitionerna samtidigt. Your choice.
Utöver ovan nämnda, gör du 1) följande styrkepass – som inte heller kräver att du tar dig någonstans eller några redskap  – en gång per vecka….

Ben&magpass: 3 x 15 reps av knäböj, utfall (på varje ben), stepup på bänk/stol (på varje ben), enbensknäböj (på varje ben), 3 x 20 raka crunches, 3 x 20 sneda crunches. Vila 30 sek mellan varje set.

Överkroppspass: 3 x 20 reps av armhävningar (så många som möjligt på tå), dips (så många som möjligt med raka ben), ländryggslyft, axelrotation med valfri vikt (ex. en vattenflaska), 8 rep i varje riktning . Vila 30 sek mellan varje set.

….och 2) två valfria konditionspass (två gånger per vecka). Dessa kan bestå av en rask promenad, intervaller, joggintur, skidåkning, skridskoåkning eller liknande.

20131215-212559.jpg

 

God Jul& trevligt julmys! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>