Värsta bästa gympasset

Om känslan saknades på gårdagens långpass – fanns den desto mer närvarande under dagens mastodontpass i gymet. Min vän, tränare och kollega Marcus var i Göteborg på tillfälligt besök och självfallet stod ett träningspass med honom högt på önskelistan. Och med tidig uppstigning, flexibilitet från Marcus sida, planering och hjälp av sambon med alla barngrejer fick vi till ett dubbelpass tidigt på lördagsmorgonen. Syrran, som också storgillar att träna med Marcus, hängde också på. Tessan och jag är verkligen samspelta i vår träning och det är så kul att dela passionen och intresset för dels gymträning, dels löpning med henne.

Första delen av passet utgjordes av tung överkroppsträning. Chins, dips, flyes, pec-dec, hantellyft åt sidan och framåt samt rehabövning för min ”onda” axel. Efter att hela överkroppen värkte och pulserade fortsatte vi med uthållighets- och mjölksyraträning för benen. OMG. Så jobbigt. Så bra. Så kul. Så ont överallt i hela benen efter måååånga knäböj supersetat med stepup på bänk med hopp, benspark, bencurl supersetat med enbensknäböj. Vi fortsatte vidare med ”trumman” i superset med situps i brutalbänk och avslutade det hela med coreövningen på bilderna nedan. Underbar rotationsövning för bålen som dessutom ställer krav på fokus, balans och rytm för att få medicinbollen i famnen hos ”kastaren”. Ett helt underbart pass som jag kommer att leva länge på!

20130928-161257.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta emot bollen från ”kastaren”.

20130928-161312.jpg

 

Rotera med överkroppen. Och förbered för att kasta tillbaka bollen genom att rotera tillbaka överkroppen.

20130928-161257.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kasta.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>