Dagens träning: mag- och ryggpass

20130925-213903.jpg

Uppvärmning inför dagens pass i crosstrainern. Fokus på god hållning och att hela tiden (aktivt) fokusera på att suga in naveln mot ryggraden och spänna magen. Jag jobbar  långsiktigt mot att minska min svank. Denna svank som iofs gör mig urstark i marklyft men däremot svag i övningar som kräver god rörlighet i motsatt riktning, såsom exempelvis fällkniven. Balans är ju trots allt (oftast) bäst ur ett långsiktigt perspektiv.20130925-213447.jpg

Bålrotationer i cable. Grym övning för de sneda magmusklerna. Får alltid bra kontakt i den här rörelsen. Armarna ska vara raka och rörelsen börjar med att armarna är rakt framför kroppen. Därefter roterar du bort från maskinen med hjälp av ”magen” i en kontrollerad rörelse. Bromsa rörelsen på vägen tillbaka till startposition.

20130925-213516.jpg

20130925-213559.jpg

20130925-213610.jpg

Mer bålträning i form av plankan med knäuppdrag i sidan. Den här utfördes i tre set kombinerat med crunches med viktplatta.

Summa summarum: ett ”skönjobbigt” pass där styrkan och stabiliteten i bålen hade högsta prioritet från början till slut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>