Grönsaker jag äter varje dag – måndag: broccoli

Broccoli – denna delikatess. Jag äter ca ett halvt broccolihuvud varje dag. Alltså ett sådant färskt som du köper i grönsaksdisken. När det gäller broccoli föredrar jag att köpa den färska varianten före den frysta även om näringsinnehållet inte skiljer sig nämnvärt åt. Broccoli är mättande och supergott. Lägg därtill att den är en riktig näringsbomb innehållande  vitaminerna C, A, K, E, B6, B1, B2 och B3. Broccoli innehåller också folat, fibrer, järn, kalcium, kalium, magnesium, zink och mineraler.

Jag låter broccolin ligga i vattnet tills det precis kokar upp för att bevara så mycket näring i den som möjligt, samtidigt som den då också bjuder på lite tuggmotstånd. Äter den sedan som tillbehör (ihop med en massa andra grönsaker) till måltidens proteinkälla. För bästa smakupplevelse ringla lite olivolja, citronsaft och strössla lite örtsalt på den. Det händer också att jag wokar, grillar, gratinerar eller marinerar broccolin också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>