Dag 4: Malliståget

Vaknade återhämtad och laddad. Alltså laddad och redo att ge mig av direkt efter att jag stigit upp. Konstaterade dock snart att morgondimman fortfarande låg som ett täcke över havet utanför mitt fönster och att Mallorca liksom mina medlöpare ännu inte vaknat till liv. Så var ialla fall känslan i kroppen denna morgon. Hur härligt. En löpares våta dröm (en av många :-)).2013-04-24 08.59.11

Men bäst att äta frukost trots allt när distansmålet för dagen är 40 km. 2013-04-24 09.55.40

Ombytt och redo att att börja en lång dags färd. Alla längre pass föregås alltid av några rutiner som känns viktiga för mig – såväl fysiskt som mentalt: 1) smörjer in fötterna med vaselin innan strumpona dras på. Och detta i syfte att undvika skav och blåsor; 2) smörjer in insidan av benen med vaselin för att undvika skav (har haft detta en gång och kan säga så mycket att det gör ONT); 3) ansar tånaglarna i syfte att minimera risken för fler blåa naglar; 4) laddar mitt vätskebälte med vatten och extrafacket i detta med mycket salta nötter och lite torkad frukt (bästa långpassbränslet för mig).gänget 2

Här är hela gänget. Alla med en egen vision om längden på dagens långpass. (Bild lånad från www.mirandakvist.se).ganget drar

Vi var sju stycken som satsade på 40 km. (Bild lånad av Mariette.)2013-04-24 14.41.54

 

 

(Bild lånad från ironmanmamman.se)

Det är svårt att förklara känslan men ungefär såhär vad gäller gruppen och sträckan: sammanhållning; överväldigande vackra vyer och starka färger; varierat underlag iform av grus, stig, sand, asfalt, stenar (!); många skratt; samtal: djupa, ytliga, fåordiga, utbroderade, tysta; beslutsamheten och kämparviljan i motgång såsom kramp, tunga ben, dippar, otålighet. Min egen känsla under löpningen: STARK. OUTTRÖTTLIG. UNBEATABLE. En sådan där dag då benen samarbetade hela vägen och energinivåerna låg på en hög och jämn nivå under hela löpningen – tack löpargudinnan! (Gäller att minnas detta de dagar det inte känns lika bra :-))

2013-04-24 17.05.26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I mål var jag dock riktigt trött. Men det kände jag först när jag väl stannat. Jajustedeja, bör tilläggas att jag tryckte av Mr Garmin på 42,2 km. Så Malliståget blev också till slut Mallismaran för ett par av oss. Dusch, middag och mer nötter på hotellrummet får avrunda denna dag – som förblir ett fantastiskt minne att ta fram när livet inte känns lika lätt. Tack alla medlöpare för en fantastisk dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>