Dag 3: morgonjogg, löpteknik&intervaller, horisontalläge och föreläsning

morgonjogg2

Bästa starten på dagen: solig morgonjogg om tio km med efterföljande hotellfrulle. Här på Mallorca går det upp&ner och upp&ner och… så kroppen fick sig en mindre pulschock på morgonkvisten och det var långt ifrån min vanliga morgonjoggmysbubbla men: omväxling förnöjer:-).2013-04-23 11.13.02

Därefter ombyte och jag var redo för dagens huvudpass: löpteknik&korta intervaller. Det gick inte att klaga på utsikten under passet. Magnifikt.Löpteknik

Själva passet var uppdelat i två delar varav den första bestod av övningar för att förbättra löptekniken och vår löpcoach Miranda gav dels allmänna förhållningstips och grundregler för god löpteknik, dels individuell feedback till varje löpare avseende potentiell utvecklingspotential. Mycket uppskattat. (Bild lånad från www.mirandakvist.se.)

Andra delen bestod av korta intervaller i olika block; kul och pulshöjande ruscher på ben som ännu sålänge är med i matchen. Tack för det! (Bild lånad från www.ironmanmamman.se)2013-04-23 14.17.50

Sedan energipåfyllning i form av golunch och därefter poolhäng&horisontalläge hela eftermiddagen. Nice.2013-04-23 18.12.08

Kvällen inleddes även denna dag med en föreläsning. Det var återigen Susanne Dalsätt som stod i talarpodiet (www.ironmanmamman.se) men nu under rubriken Kost och prestation. Ett ämne som verkligen intresserar mig och som jag har planer på att fördjupa mig inom framöver. Komplicerat och omdebatterat område som Susanne lyckades presentera på ett lättillgängligt och ödmjukt sätt. Proffsigt.

Och så middagen. Jag tänker varje dag att jag ska ta ett foto på den fina buffen men ärligt får jag tunnelseende i restaurangen. Som om jag inte sett mat på dagar, kastar jag mig över härligheterna och glömmer helt av det där fotandet…en annan dag :-) Nu blir det att krypa till kojs. Imorgon väntar en 40 km lång runda här på ön. Ni är väl med mig!