Ät gott OCH bra under påsken

Några enkla grejer vad gäller mat och godis i påsk.Påskmat

Mat: ta alltid protein först (ägg, sill, lax, lamm, skinka etc.). Se till att det finns grönsaker på buffen. Det behöver alla – inte bara du :-). Bygg ett berg av dem. Sist adderar du bröd, Janssons frestelse och prinskorv (om du får plats :-)). Välj hårt bröd före mjukt och kokt potatis före Janssons frestelse.

Godis: ät godis på påskafton. En dag. Ät det Du verkligen gillar och är sugen på; köp ett påskägg med dina favoritsötsaker och njut av dem. Ha inte dåligt samvete. ”Rensa” inte överblivet godis ur barnens, sambons, mammas, farfars …påskägg ”bara för att”.

Rör på dig: det skapar utrymme för mer spontanitet – utan att rubba balansen mellan in- och utkomsterna. Du mår bättre, maten smakar ännu godare och känslan av att koppla av eller ”slappa” blir så mycket mer närvarande och njutningsfull.

Njut av påsken mina vänner. Det ska jag göra.

Nötkola brazil walkersSockerbit vitParanöt ljus

I mitt påskägg: gräddkolor, skumgodis och chokladdoppade nötter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>