Träning under påsken

Tre pass på fyra dagar. Två konditionspass; ett kort&snabbt och ett långpass samt ett styrkepass i cirkelform för hela kroppen. Välj själv i vilken ordning du genomför passen. Inget av dem kräver att du tar dig iväg till en träningsanläggning.

PASS 1Korta intervaller – få fart på förbränningen och höj din mjölksyratröskel, tidsåtgång ca 40 min

Värm upp med rask gång eller lugn jogg i 10 minuter. Spurta därefter 45 sek. Ståvila 30 sek. Upprepa 3 gånger. Vila därefter 90 sekunder och upprepa alltihop två gånger till. Varva ned med rask gång eller lugn jogg  i 10 minuter.

PASS 2: Långpass – få en effektivare fettförbränning och öka din muskeluthållighet, tidsåtgång: minst 90 min

Håll igång kroppen i minst 90 minuter på valfritt sätt; powerwalka, jogga, cykla (på motionscykel eller ute), simma, ro på gymet, kör crosstrainer  Känslan ska vara ”lätt ansträngd” och du ska kunna föra en konversation under tiden du håller på. Kombinera gärna olika former för ett roligare pass. Varför inte testa triathlon?

PASS 3: Styrkepass – stärk hela kroppen med effektiva övningar som involverar de stora muskelgrupperna samt coren, tidsåtgång ca 10-25 min

Knäböj*20; Armhävningar*20; Saxhopp eller utfall*20 (10 på varje ben); Plankan ca 30 sek eller så länge korrekt hållning; Sidoplankan ca 30 sek på varje sida eller sålänge korrekt hållning; Tricepsdips*20; Höftlyft*20.

Kör 1-3 varv. Alla övingarna finns beskrivna här i bloggen om du skulle bli osäker på tekniken.

Och för er som har energi kvar: kör en omgång burpees i tabataform, dvs. 20 sek arbete. 10 sek vila. 8 varv.

Lycka till!

330860_10151120176880460_1486322376_o-1

Påskkärringar :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>