Mjölksyrafest i Skatås

2013-03-28 17.59.41
Löpstyrka var temat för kvällens löpträning i Skatås. Coach Henrik, som tyvärr inte var fysiskt närvarande idag, hade planerat ett riktigt genomtänkt och utmanande pass som coach Tessan, tryggt, proffsigt och pedagogiskt ledsagade oss igenom. Vi tar det från början. 2013-03-28 18.29.54

Uppjogg i ett par kilometer fram till en grusplan där vi körde löpstyrka, löpskolningsövningar och koordination omvartannat. Kul. Jobbigt. Behövligt. Välgörande. Vi avslutade med fyra stegringslopp (ca 80 m): uppstart, acceleration och maxfart. Alltså – jag är verkligen en riktig snigelspringare. Känslan är initialt att jag springer som Bolt men när jag knappt hinner känna fartvinden från alla snabbfotingar som passerar känns det som att jag är ute och söndagsflanerar. Kul är det hursomhelst :-)2013-03-28 18.59.45

 

Mellanjogg på det och sedan le grande finale: backintervaller i kort&brant backe. Såklart! Inget löpstyrkapass är fulländat utan backträning! Uppför backen fort som attans (ca 30 sek) och sedan ”lång” vila mellan ruscherna. 6 stycken. OMG. Kändes som det dubbla. Benen bubblade av mjölksyra och i sista intervallen var benen rejält stumma.2013-03-28 19.15.22

 

 

I mål! Och det går ju knappt beskriva hur skönt det är att sedan komma hem efter de här passen; ställa sig i en varm dusch, ta på lite luktegott :-), käka middag och avsluta med soffläge och te. Aaaah. Så gött.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>