Backintervaller

Det här med intervaller. Lätt ångestframkallande innan. Smärtsamt under genomförandefasen. Och så känslan efteråt. En kombination av glädje, lycka, skön utmattning och stolthet. Idag stod det backintervaller i Skatås på schemat. Och så blev det (för det blir ju alltid som man tänkt sig? :-)). Hjärnan bakom kvällens pass var min svåger – fantastiskt duktig och kompetent löpcoach. En stor inspirationskälla i mitt eget arbete.2013-02-28 19.19.03

Vi inledde med en uppjogg om ett par kilometer. Därefter var det dags för första intervallblocket; en flack långbacke och enminutersintervaller (30 sek medelhårt tempo, 20 sek tävlingstempo och 10 sek maxfart)*5. Därefter mellanjogg och sedan löpteknikträning i en lång uppförslöpning; nedkortat löpsteg, fokus på framfotisättning och ”studs” i steget, aktiv armpendling och stabila, parallella höfter. Efter lite löpstyrka och ytterligare mellanjogg var det dags för kvällens andra intervallblock; en lång ”medelbrant” backe där vi sprang i maxfart två lyktstolpar upp i backen och joggade lugnt tillbaka ner en lyktstolpe, vände och fortsatte i maxfart två lyktstolpar upp i backen och så lugn jogg en lyktstolpe ner osv. tills backen var besegrad. Avslutade med en skön nedjogg tillsammans med glada medlöpare. Endorfinpåslag deluxe. Toppformen känns ganska långt borta och jag vågade inte trycka till det där extra i intervallerna med tanke på att jag precis är åter efter skadeavbrott men ger ändå min egen insats väl godkänt. Jag var närvarande och fokuserad i varje intervall, energinivån var hög men framförallt så fanns glädjen där! Och inte minst det underbara välmåendet efter ett riktigt tufft pass! Tack alla grymma medlöpare för ikväll. Nästa vecka vankas det långa intervaller har jag hört. Längtar och bävar på samma gång.2013-02-28 19.20.05

2013-02-28 19.07.03

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>